Юбилейни плакети раздадоха на велопохода в Перник

С юбилейни плакети бяха удостоени ръководителите на отборите във велопохода в Перник. Събитието е част от програмата, посветена на 90-ата годишнина от обявяването на Перник за град. Всички участници получиха и юбилейни значки и грамоти.
Общо 90 момичета и момчета от осем гимназии се включиха в символичен пробег по велоалеята от кв. „Изток” до Двореца на културата, където се провеждаха спортните демонстрации от клуба по художествена гимнастика „Виктория“, мажоретния състав на Шесто училище и „Полицейската академия“ към ОД МВР-Перник с ръководител Калин Крумов. Разбира се, че не липсваха и танци по зумба от групата на „Майсторите на танца“, участие взе и атрактивната група по хип-хоп “Денс Скуад”.
По-късно на пл. „Кракра“ започна турнир по баскетбол 3х3. В него се включиха както деца и младежи, така и по-възрастни любители на този спорт. Спортната програма предвижда на тревната площ под Обединения детски комплекс да бъдат направени демонстрации на Спортен клуб по мотокрос „M6 Racing Team“.