Николай Николов изведе на първа тренировка 20 футболисти на ФК “Кюстендил”

  • Отец Генади отслужи водосвет за здраве

 

Новият член в Трета лига – ФК “Кюстендил”, проведе първата си тренировка от лятната подготовка. Старши треньорът Николай Николов-Чезето изведе общо 20 футболисти на стадион “Осогово”, след като водосвет за здраве отслужен от архиерейският наместник Генади Генадиев.

Помощници на Николов ще бъдат Мартин Йорданов и Красимир Петков, който изцяло ще се занимава с вратарите. На този етап ФК “Кюстендил” ще заложи на местни и опитни играчи, добре познати на кюстендилските фенове. От “Пирин” (Разлог) се завръщат Боян Стойнев, Адриян Бачовски и Виктор Мицаков, както и Александър Александров-Аци, който последно игра в “Сливнишки герой”. Отново за кюстендилски отбор ще играят Кирил Вълов и Йордан Йовчев-Джони, които преди няколко сезона играха с екипа на изпадналия в Четвърта лига “Велбъжд”. Треньорският щаб очаква до края на седмицата още 4-5 футболисти, играли в отбори от Първа и Втора лига, да се присъединят към подготовката. С отбора подготовка ще водят и 4-ма юноши на клуба.

Административен директор на ФК “Кюстендил” ще бъде Слави Велинов. Директор на детско-юношеската школа ще е Кирил Мицов.

Очаква се от ръководството на клуба да дадат официална пресконференция, на която да обявят целите за Сезон 2019/2020 и цялата структура. Планира се и родителска среща за всички отбори от школата на ФК “Кюстендил”.