Кюстендилец влиза за 2 години в затвора за кражба на ръчна количка

  • Мъжът нямал пари за наркотици и нахлул в чужда собственост, многократно осъждан е

 

Кюстендилец влиза в затвора за извършена от него кражба.  Районна прокуратура-Кюстендил постигна ефективна присъда по водено бързо производство срещу А.А. На обвиняемия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при първоначален „строг“ режим. Случаят е от края на месец май тази година.

Обвиняемият А.А. нямал пари да си закупи наркотични вещества и решил да открадне вещи, които впоследствие да продаде. Тръгнал към центъра на гр. Кюстендил и на ул. „Овощарска“  забелязал постройка, която била без прозорци и дограма, а на тяхно място били поставени черни платна. Същият с ръце избутал едно от платната, което се намирало откъм улицата, и влязъл в постройката, която се ремонтирала. В нея намерил само една ръчна количка с гумирано колело. А.А. изнесъл ръчната количка през прозореца и с нея отишъл в кв. “Изток“ в Кюстендил, където я продал за сумата от 10 лв. на свой познат.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия от органите на полицията А.А. бил установен и признал за извършената кражба. Намерен бил и купувачът на количката, която впоследствие била върната на собственика. Стойността на отнетата вещ е 67,50 лв.

А.А. многократно е осъждан за престъпления от общ характер. След приключване на разследването е сключено споразумение между Районна прокуратура – гр. Кюстендил и защитника на А.А.