4 нови автобуса потеглят от 27 август по линия №5 в Дупница

Кметът Методи Чимев предаде ключовете на управителя на „Дупница транс” Георги Зарев.
  • Кметът предаде ключовете на управителя на „Дупница транс” Георги Зарев

 

Ключовете от новите автобуси, които ще обслужват новата линия №5 – от социалните жилища до кв. „Байкал” в Дупница, вече са в общинското дружество „Дупница Транс”. Във вторник кметът на общината Методи Чимев връчи официално ключовете от 4-те превозни средства на управителя на „Дупница Транс” Георги Зарев. Предаването на ключовете бе извършено на площадката на автогарата в града, където бяха паркирани новите возила.

„Факт е, че и автобусите, и ключовете са тук. По-важното е кога ще тръгнат автобусите. До 26 август проектът трябва да бъде завършен в частта „Инфраструктура”. Реално от следващия ден фирмата вече, при положение че е осигурила необходимия персонал, може да изпълнява услугата по транспорт, коментира Чимев.

Автобусите са закупени в изпълнение на проекта „Интегриран градски транспорт”, сумата е 870 000 лв. без ДДС, допълни шефката на отдел „Екология, чистота, временна заетост и транспорт” Мая Спасова.

Общинарите и представители на медиите направиха пробна обиколка на града с един от рейсовете.

От общинската администрация подчертаха, че в момента се извършва подбор на кадри за шофьори. Автобусите отговарят на всички европейски стандарти. Капацитетът им е за 40 пътници едновременно. Могат да превозват и хора в неравностойно положение, за които има повдигащ механизъм и обособено място. Стана ясно още, че в момента за новите превозни средства се изгражда и сервизна база, която ще е в местността Злево.

След предаването на автобусите кметът заедно със заместниците си Крум Милев и Олга Китанова, служителите от отдел „Транспорт” и представителите на медиите направиха пробна обиколка на града.