Приет е план за защита при бедствия на област Кюстендил

Три заседания се проведоха в Областна администрация – Кюстендил, председателствани от губернатора Виктор Янев. В тях взеха участие представители на различни регионални институции и на всички общини от областта.

По време на първото заседание членовете на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия съгласуваха единодушно Плана за област Кюстендил. Пред присъстващите Ивета Борисова представи видовете опасности, включени в Областния план за защита при бедствия на област Кюстендил.

В рамките на деня се проведе и заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. По време на него бяха представени подробно различните части на Областния план за защита при бедствия на област Кюстендил. По време на съвета също бяха представени и съгласувани постъпилите общински планове за защита при бедствия на общините Бобов дол, Невестино и Бобошево. Членовете на съвета взеха единодушно решение за приемане на разработения Областен план за защита при бедствия на област Кюстендил. Решението ще се изпрати за съгласуване със Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет. В рамките на деня в Областна управа се проведе и заседание на Областния съвет по сигурност. Присъстващите бяха запознати с Областния план за защита при бедствия на област Кюстендил.