Дариха над 2000 лв. за лекарства на мечките Мишо и Габриела от парка в Белица

Дарителите, които предоставиха парични средства на парка.

Застрахователна компания направи парично дарение на Парка за танцуващи мечки в Белица. Дарението беше събрано от служителите на компанията чрез дарителска акция с тениски, изрисувани с мечки върху тях, които бяха изработени специално за случая. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на скъпоструващи противовъзпалителни лекарства на мечките Мишо и Габриела, които имат проблем със ставите.
„Решихме, че сумата, която предлагат – над 2 хиляди лева, ще използваме за закупуване на лекарства на две от мечките – Мишо и Габриела, които имат нужда от скъпи болкоуспокояващи медикаменти. Мишо вече е доста възрастен и забелязваме симптоми за остеопороза, а Габриела е за съжаление с ампутирана лапа и в бъдеще очакваме и при нея да се развие някаква подобна здравословна проблематика.

В парка става все по-топло, но Маринка едва усеща топлината – тя се наслаждава и се охлажда, плувайки в басейна.

Само за един месец лекарствата на мечките струват повече от 1600 лева“ – коментира за Радио Благоевград Димитър Иванов, управител на мечото селище. За да поддържат 31-годишния Мишо активен, гледачите в парка правят enrichments (обогатяване на средата), което включва специална дървена платформа с различни нива на затруднение за Мишо, за да достигане храната си. Част от лечението за неговата артроза е да поддържаме Мишо да се движи.

Димитър Иванов уточни още, че досега е имало и други подобни дарения за мечките, но повечето са от чужбина. Всеки, който желае да подпомогне дейността на парка, може да го направи, като се свърже с ръководството. „Често се случва да имаме целенасочени дарения, като например преди време бяха дарени средства за изграждане на вътрешна ограда в парка. Надяваме се тази година да направим медицинския преглед на мечките с проблеми в очите, тъй като паркът приюти доста мечки с подобни проблеми“, коментира още Димитър Попов. Той уточни, че туристическият поток вече се увеличава в разгара на летния сезон. Вече има осигурен екскурзовод с английски език, който ще обслужва английско говорещите туристи.

Гледайте видео с Мишо

 

https://www.facebook.com/ParkZaTancuvashtiMechki/videos/482951762449151/