Десетки хапнаха овнешки курбан на храмов празник в Джигурово

Благой Стоев, Георги Менчев, Димитър Манджуков, Никола Арнаудов, Стоян Ръждев, Цветанка Манджукова

Вярващи от Джигурово и град Сандански се стекоха на храмов празник и празнична света литургия в Джигурово. Тя беше отслужена от седем свещеници от Сандански в старата църква, построена през 1922 година от местни майстори и със съдействието на хората от селото. След богослужението имаше водосвет и освещаване на овнешки курбан. Той бе раздаден на всички християни, уважили празника, за здраве и благоденствие.
Майстор-готвач на вкусния курбан бе Васил Панайотов. Свещеник Димитър Манджуков живее и служи в църквата в село Джигурово, а имаше повод и за друг празник – рожден ден на съпругата му – презвитера Цветанка Манджукова. Тя също почерпи гостите с питиета и мезета.

Новият храм в центъра на село Джигурово, община Сандански

В центъра на село Джигурово, което е второ по големина в община Сандански след Склаве, се издига новопостроената сграда на храма “Св. апостоли Петър и Павел”, по който има още доста довършителни работи – ламаринена обшивка на куполите, а вътре – иконостас и стенописи.
В селото много чужденци са закупили и построили къщи заради близостта му до курортния град Сандански, чистия въздух и красива природа. На мегдана сред селото още от турския период е запазен стар чинар, който е бил фурна някога, а сега е природен феномен. Всички гости спират, за да се снимат пред вековния чинар.