Изпълнителното бюро на БСП ще проведе изнесено заседание в Кюстендил, лидерът Корнелия Нинова с брифинг пред медиите

Валери Жаблянов
  • Визитата идва само 2 дни след като народният представител от Кюстендилски избирателен район Валери Жаблянов бе отстранен от бюрото

 

Изпълнителното бюро на НС на БСП ще проведе днес, 2 юли, изнесено заседание в Кюстендил. Това съобщиха от местната структура на червените. В средата на месец юни стана ясно, че Изпълнителното бюро на БСП започва да провежда изнесени заседания в различни региони в страната. Целта е преди местните избори да се разработят конкретни политики и да се предложат решения на проблемите в отделните общини. Експертите на левицата имат амбицията проектът „Визия за България“ да прерасне във визия за всяка община. БСП ще търси съмишленици и партньори от други политически и граждански организации, а крайната цел е да се промени моделът на управление и да се даде възможност за друг начин на живот в България.

След оценка на местните проблеми ще се изготвят управленски платформи за всяка община. С местните организации ще бъдат обсъдени и предложенията за кандидати за кметове.

От 14 часа в клуба на БСП-Кюстендил председателят на левицата Корнелия Нинова ще даде пресконференция.

Посещението и изнесеното заседание идват само 2 дни след като по предложение на Нинова от състава на Изпълнителното бюро беше отстранен Валери Жаблянов, който е народен представител от Кюстендилски избирателен район и бе кандидат за евродепутат от листата на “БСП за България”.