„Лятна академия” учи децата на Рила през ваканцията

Снимка: Архив
  • От читалището осигуряват електронни четци за деца с дислексия

 

„Лятна академия” стартира за трета поредна година в библиотеката на читалището в гр. Рила. НЧ “Христо Ботев 1898”, гр. Рила.
„Идеята ежедневно да се събират децата в библиотеката събира много последователи. Всеки ден има организирани занимания, в които децата развиват комуникативните умения, творческите заложби, изграждат любов към книгата и желание да четат не само задължителната литература, но и стимулираме желание за четене и извличане на информация от съвременна литература.
За децата със затруднение при четене – деца с дислексия, предлагаме електронни четци, чрез които информацията се възприема по-лесно”.
Всяка сряда през лятната ваканция от 10,00 часа ще бъде време за „Киноден”. Ден, в който децата ще избягат от скуката и горещината и ще дойдат в библиотеката, за да се забавляват с любими филми”, съобщиха от НЧ „Христо Ботев 1898”.
Работещите в читалището са подготвили и занимания, с които ще развиваме информационно-комуникационните умения у децата. Стана ясно още, че първите шест деца вече са се записали на курс по машинопис – кирилица.
„Библиотеката не е място, в което децата взимат книга и си отиват. Библиотеката е съвременен център за четене, информираност и удоволствие за попълване пълноценно времето през лятната ваканция”, коментират от читалищната библиотека.