50 фиданки засаждат на Ларгото в Самоков

50 широколистни фиданки бяха доставени и се засаждат на Ларгото в Самоков. Останалата декоративна растителност е представена от вечнозелени и цъфтящи храсти, които ще бъдат геометрично оформени. Ремонтът на този участък от Централна градска част започна в края на миналата година.
Проектът има за цел да подобри функционалността на зоната, като предвижда повече места за краткотраен отдих. Строително-ремонтните дейности се реализират по проект, който ще даде ново композиционно решение по отношение на настилки, зелени площи и паркови елементи. По този начин ще се оформи цялостно композиционно пространство с пространството пред автогарата, около Чадър чешма, Голямата чешма и Джамията. Ще се запазят съществуващите стълбища, ще се изградят рампи съобразно изискванията за осигуряване на достъпна среда. Подмяната на настилката се наложи и заради това, че предишните плочки (поставени преди около 20 години), поради изискванията за поставянето им на пясъчна основа, са счупени, пропаднали на места и поради образуваните неравности създават неудобства за преминаването на колички.
По проект местата за сядане се увеличават значително чрез ситуирането на пейки по основните пешеходни зони. Ще се благоустрои теренът около детската площадка. Ще се премахнат сега съществуващите ненужни елементи, които утежняват пространството – кашпите, бетонните заграждения и др.
Проектът предлага изцяло достъпна градска среда за хора от всички възрасти и хора в неравностойно положение.