Масов бой между берачи на череши от Перник, село Баня и местни хора в Бобовдолско заради обида от дете

РУ-Бобов дол
  • 52-годишен мъж, нанесъл удари с пръти по паркиран автомобил, е задържан, обстановката е нормализирана, каза ст. комисар Е. Стамболийски

 

Обида, отправена от дете към собственик на черешов масив, предизвика масов бой между берачи на череши и жители на бобовдолското село Горна Козница и като по чудо не се стигна до по-тежки последици. Инцидентът е възникнал в понеделник вечерта, малко преди полунощ, информират от пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил. По време на мелето са нанесени щети на автомобила на мъжа от с. Баня, Благоевградско, след като с пръти са нанесени удари по него. На тел. 112 е подаден сигнал за сбиване между берачи на череши и група местни хора. Незабавно към селото отпътували няколко полицейски екипа, за да потушат напрежението. Оказало се, че скандалът възникнал между собственик на черешов масив и група берачи на череши, които преди около 2 седмици били наети от Северна България. Служителите изяснили, че причина за инцидента е недоразумение.  Възрастният местен жител решил, че дете на семейството берачи го е обидило и повикал зет си от Перник, който пък се появил с двама свои приятели. Започнали словесни пререкания, които прераснали в бой. От пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил обявиха, че на мястото на инцидента полицаите са установили 7 души – 3-ма от тях са от Перник, двама – от Бобов дол, 1 – от с. Баня и местен жител. Останалата част от участниците в конфликта се разотишли.

„Всички участници в скандала са закарани в РУ-Бобов дол за снемане на обяснения. Обстановката в селото е нормализирана, няма пострадали“, увери директорът на ОДМВР ст. комисар Елиан Стамболийски. 52-годишният мъж от Горна Козница – собственик на черошовия масив, е задържан в ареста на полицията заради нанесени материални щети по автомобила на един от участниците в конфликта.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.