Фенклубът на дупнишкия „Марек”: Трябва да се помисли за нов статут на управление на клуба

От Клуба на привържениците неведнъж опъваха транспаранти срещу Борис Паризов на стадион „Бончук”.

Клубът на привържениците на „Марек” излезе с позиция по повод напускането на президента Борис Паризов. Както е известно, бизнесменът хвърли своята оставка в неделя и оваканти поста си. На следващия ден той си взе двата автобуса, които бяха от изключителна важност за функционирането на клуба. Чрез тях превозването на различните възрастови групи и мъжкия отбор за гостуванията излизаше далеч по-евтино на дупнишкия клуб. След като на стадион „Бончук” останаха без собствен транспорт, наставникът Цветан Видински заяви: „Това беше най-лошото, което можеше да ни се случи. Ще трябва да пътуваме за мачовете със собствените си коли, ставаме като селски отбор”.
През последния сезон от фенклуба на няколко пъти призоваваха Паризов да подаде своята оставка. Нещо, което стана факт след края на първенството.
Членовете на клуба на привържениците смятат, че след напускането на президента може да се помисли за нов модел на управление в клуба.
„Приятели на ФК „Марек”! Ние, феновете и футболната общност на града,  изживяхме най-срамното и некомпетентно ръководство през последните 3 години! Но след като този г-н най-накрая официално реши да си подаде оставката, редно е по закон да се свика общо събрание, за да му бъде приета оставката и да се избере нов Управителен съвет, а може би и нов статут на управление на ФК „Марек”!”, се казва в кратката позиция на фенклуба на „Марек”.