49-годишен мъж уби майка си в Кюстендил, полицията го задържа за по-малко от час

Кюстендилските полицаи са задържали 49-годишния Иво Иванов за извършено тежко престъпление в областния град. В сряда, минути преди 12,00 ч., е постъпил сигнал в Оперативната дежурна част на ОДМВР-Кюстендил, че приятели нямат връзка по телефона със 72-годишната Юла Стоянова, а жилището й е заключено.

Адресът е посетен от полицаи и служители на РСПБЗН-Кюстендил. При влизането в жилището, което се намира на ул. “Велбъжд” в района на болницата, служителите са открили мъртва 72-годишната жена. При огледа на дежурната следствено-оперативна група са открити следи от насилие.

Предприети са незабавни издирвателни действия. След по-малко от час е задържан 49-годишният й син, който е извършил престъплението.

“В момента огледите на място продължават. Не можем все още да кажем каква е причината за жестокото убийство”, коментираха работещи по случая.

По наша информация задържаният мъж е имал ограничителна заповед да доближава, говори и тормози майка си по телефона, тъй като я тормозел постоянно за пари. В момента на залавянето му той е бил в алкохолен делириум.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.