Японци пяха български песни на фестивала „На армане с тъпане“ в Разлог

Участници от 26 групи от цялата страна се надиграваха на фестивала на традиционните хора „На армане с тъпане“ в Разлог. Фолклорният форум се организира за осма поредна от община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“. Директор на фестивала е доц. Георги Гаров.
Кметът инж. Красимир Герчев поздрави участниците и публиката и изрази своята радост от това, че с всяка изминала година фестивалът се разраства, а това е знак, че фолклорът е в сърцата и душите на хората.
Инж. Герчев връчи подаръци на ръководителите на всички групи, които участват в мероприятието. За първи път в историята на фестивала присъстваха любители на българския фолклор от Япония и Холандия. Гостите от Япония поздравиха участници и публика с песни на български и японски език.
Официални гости на събитието бяха проф. д-р на науките Албена Георгиева, проф. Николай Цветков, д-р Петьо Кръстев.
Идеята на фестивала е да се съберат на едно място хора, които да се потопят в атмосферата на мегданското веселие от миналото. Всички хора и танци бяха под съпровода на оркестър „Роял бенд“ с ръководител Стефан Йорданов и солист Лилия Семкова и зурнаджийска група „Бамето“.