Новият член на Трета югозападна лига ФК “Кюстендил” победи „Марек” пред 500 зрители

И двата тима има върху какво още да наблегнат в подготовката си.
  • Александър Александров-Аци бе точен за 1:0 срещу дупничани на стадион “Осогово”

ФК “Кюстендил” потегли с победа в контролните срещи, които са част от лятната им подготовка. Новият член на Трета югозападна лига се наложи с минималното 1:0 срещу “Марек” (Дупница). Проверката се игра на стадион “Осогово” в Кюстендил пред близо 500 зрители, а точен за домакините в 58-ата минута бе Александър Александров-Аци.

Първото полувреме премина равностойно, а положения за гол или по-опасни ситуации така и нямаше и логично почивката дойде при нулево равенство. През второто полувреме кюстендилският тим бе по-търсещият гол, създадоха повече положения и това се случи в 58-ата минута, когато Александър Александров бе изведен в наказателното поле на гостите и след като преодоля стража на “Марек”, се разписа за 1:0. От своя страна дупничани имаха своя шанс за гол в 75-ата минута, като това и бе най-чистото им положение да поразят кюстендилската врата. Робертин Атанасов нахлу отляво в половината на домакините, но ударът му мина на сантиметри от дясната греда на вратата.

Николай Николов

С това се изчерпаха и добрите и запомнящи се ситуации на срещата, която се игра при изключително горещо време.

И двамата старши треньори Николай Николов-Чезето и Цветан Видински дадоха шанс за изява на всичките си футболисти в контролата, като в състава на домакините имаше и няколко момчета, дошли преди ден на проби.

“Като цяло съм доволен от двубоя. Момчетата се влагат на максимум и в тренировките. В контролата показаха и това, което търсиме като начало. Разбира се, имаме още какво да се желае и нещата да бъдат изгладени и ни чака доста работа. В тази първа контрола бе важно да започнем да изграждаме стила си на игра и се получи през първото полувреме”, каза наставникът на ФК “Кюстендил” Николай Николов.

Цветан Видински

“Контролната среща бе полезна за нас и ще си извлечем нужните поуки. Момчетата показаха желание, но все още сме в подготвителен период и това, което го изисквам от тях, липсва още. Има време достатъчно до първия официален мач, така че има доста да се поработи още. Липсата на завършващи удари е един от проблемите ни в контролата”, коментира играта на своите играчи Цветан Видински.

Следващата контрола за ФК “Кюстендил” е тази събота, 6 юли, от 18 часа отново на стадион “Осогово”, като техен съперник ще бъде тимът на Кресна. “Марек” играе проверка също на 6 юли в Банско.