Търси се възможност реверсивното движение през Владая да е за постоянно

Търси се възможност за постоянна промяна в транспортната схема и въвеждането на реверсивното движение през Владая, съобщи общинският пресцентър в Перник. По този повод кметът е провела спешни разговори с директора на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, както и с кмета на София Йорданка Фандъкова и народния представител Красимир Велчев, уточнява пресцентърът. Според кмета подобно решение ще улесни перничани и всички пътуващи за София в най-натоварените часове и ще се постигне трайно решение на проблема.
Над 20 000 перничани ежедневно пътуват до столицата. В пиковите часове сутрин към София и вечер към Перник движението е силно натоварено и има ежедневни задръствания. Затова жителите на Перник и селата, разположени в посока София – Драгичево, Рударци и Кладница, настояват за постоянно реверсивно движение.
По данни на Областно пътно управление и “Пътна полиция” шосето между Перник и София през Владая е най-натовареното в страната.