Дупничанинът Валентино Стоименов е приет в Уестминстърския университет

Валентино Стоименов

Зрелостникът от Дупница Валентино Стоименов е приет в Уестминстърския университет в Лондон. Той завърши биологическа паралелка в ПГ „Христо Ботев” тази година. Абитуриентът отдавна си е поставил като цел да продължи образованието си в Англия. Дупничанинът успява да сбъдне мечтата си и вече е приет в престижното британско висше учебно заведение.
„Много съм щастлив! Искам да изкарам своето висше образование именно там, защото по моето мнение ще бъде по-качествено. В Лондон ще уча „Компютърни науки”, която е много желана специалност. Доста се интересувам от компютрите и новите технологии и за мен е голяма радост, че ще изучавам точно това. Обучението ми ще трае три години и нямам търпение да започна”, каза пред „Вяра” Валентино Стоименов.
Той е наясно с високите такси, които се заплащат за образование на Острова, но е категоричен, че ще се справи и с това предизвикателство.
„Не съм сигурен точно колко струва една година, но е някъде около 9500 паунда. Това е последната година, в която може да се вземе студентски заем, защото след като Брекзит влезе в сила, това няма да бъде възможно. Аз обаче ще успея да си осигуря такъв заем и за трите години обучение, което улеснява нещата”, допълни Валентино.
Младият дупничанин ще живее при своята майка Миглена Паргова, която вече дълги години живее в Англия и дори има британско гражданство. Тя работи в лондонското метро и ще помага на своя син за по-лесната адаптация в новата страница от живота му.