Няма да се закриват отделения в общинската болница на Дупница

Емил Гущеров

Председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров отрече като невярна информацията, предоставена от лидера на БСП Корнелия Нинова, че предстои закриването на отделенията по ортопедия и хирургия, а най-вероятно и на АГ отделението на общинската болница.
„Единственото вярно нещо е, че отделението по хемодиализа е закрито, но това се случи отдавна.
От 23 януари, откакто Мария Иванова встъпи в длъжност прокурист, задълженията са намалели от 2 400 000 лв. до 1 600 000 лв., данните са към 31 май.
Информацията, изнесена от Нинова, е невярна, тя не кореспондира с истината. Когато цифрите говорят, всички мълчим“, категоричен е председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров.

Мария Иванова

“Наистина в трите отделения имало проблеми, но те са преодолени”, каза прокуристът на болницата Мария Иванова. “Заплатите на медицинските сестри в общинската болница са увеличени”, добави тя.
Още в понеделник Гущеров ще изпрати официално запитване до Мария Иванова, която да предостави на сесията на Общинския съвет на 19 юли информация за действителното финансово състояние на общинската болница към 30 юни 2019 г.
„Общинските дружества правят финансови отчети на 6 месеца и тази информация иначе ще имаме чак за сесията септември месец, защото през август Общинският съвет почива.
За да няма никакви спекулации, това ще направим още този месец“, обобщи Емил Гущеров./Дарик