Дупнишкият боец Добри Радев защити Балканския пояс, стяга се за Световното по кикбокс за мъже

Добри Радев (вдясно) не остави никакви шансове на гръцкия си противник.
  • Спортист номер 1 на Дупница за 2018 г. ще се подготвя с най-големите световни звезди в лагера на холандския клуб Mike’s Gym

    Доброслав Радев продължава с победния си ход на професионалния ринг. На дупнишкия боец му бяха необходими само 30 секунди, за да защити Балканския си пояс на „Про Файт”. Двубоят бе гвоздеят на програмата на Галавечерта в Козлодуй. Състезателят на СК „Патриот” бе обявен за победител, след като съперникът му Пашалис Гадицакис получи аркада, която не му позволи да продължи срещата. Гъркът е с 10 години по-голям от Добри и по-опитен, но това по никакъв начин не смути Спортист номер 1 на Дупница за 2018 година. Гадицакис е известен с много агресивния си стил на игра, заради което си е спечелил прякора Дивия. Това обаче по никакъв начин не му помогна срещу нашето момче.
    С успеха си Радев си направи възможно най-добрия подарък за своя 19-и рожден ден, който е утре, на 10 юли. Той ще го посрещне на морето, където се е отдал на заслужена почивка след поредния си успех.


  • „Изобщо не очаквах, че мачът ще се развие така. До последно очаквах, че ще стане здрав бой. Явно късметът се обърна на моя страна и не се получи толкова тежка среща. При завъртането ми той се наведе и се надяна на моя лакът. Така гъркът получи аркада и лекарят обяви, че мачът трябва да бъде прекратен. Радвам се, че защитих Балканския си пояс”, каза пред „Вяра” Доброслав Радев.
    Почивката на морския бряг няма да бъде дълга за талантливия боец, защото му предстои поредица от подготвителни лагери. Добри ще се подготвя с националния отбор в Банско, а веднага след това ще се присъедини към лагера на СК „Патриот” на Владичина поляна. На 1 септември дупничанинът ще замине за Холандия, където ще се присъедини към тренировките на най-силния местен клуб Mike’s Gym. На лагера в Ниската земя Доброслав Радев ще има възможността да тренира с едни от най-големите звезди на световния кикбокс в продължение на две седмици.
    След това боецът ще концентрира всичките си усилия и мисли за Световното първенство по кикбокс за мъже, което ще се проведе от 19 до 27 октомври в Босна и Херцеговина. Това ще бъде и неговият дебют при мъжете.
    „Почивката ми ще бъде кратка, не повече от 3-4 дни. Връщам се от морето и продължавам с двуразовите тренировки. За дебюта ми при мъжете ще се подготвя не на 100, а на 200 процента. Подготовката ми ще бъде много брутална, защото искам да започна с победите и там. Твърдо съм решен да покажа какво мога и при мъжете”, завърши Добри.
    Дупничанинът защити Балканския си пояс.

    Неговият личен треньор и президент на дупнишкия СК „Патриот” Кирил Чакъров също бе щастлив от защитата на Балканския пояс. Специалистът не скри задоволството си и от победата на Галавечерта в Козлодуй и на другия негов състезател – Браян Георгиев. 14-годишното момче победи Васил Чуков от „Спартак” (Пазарджик) в своя дебют на състезание от подобен ранг.
    „Всичко мина нормално и много добре. Подготвяхме Добри 2 месеца с двуразови тренировки и накрая всичко приключи за 30 секунди. Аркадата донякъде е въпрос на късмет и е хубаво, че той ни споходи. Браян Георгиев също игра доста добре. Взе си първия рунг, изгуби втория, но бе категоричен в третия и така спечели двубоя си с 2:1 съдийски гласа. Това беше неговият дебют и съм много доволен от него, показа своите големи заложби. Сега ни предстои малко почивка и ще пуснем момчетата в малка ваканция през август месец, след което ще започнем подготовка с нови сили”, коментира пред „Вяра” Кирил Чакъров.