Делото за безстопанственост срещу Росен Тимчев бе прекратено

Росен Тимчев
  • Не съм направил нищо нередно, категоричен е бившият управител на общинската болница в Дупница

Делото срещу бившия управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев бе прекратено. Състав на Кюстендилския окръжен съд го върна на прокуратурата за доразследване заради неточности в обвинителния акт.
Тимчев бе обвинен в безстопанственост и сключване на неизгодна сделка, докато е ръководил болницата през 2016 година.
Според продължилото почти две години разследване лечебното заведение е било ощетено със сумата от около 30 хиляди лева. Прокуратурата твърди, че бившият управител е извършил незаконни транзакции в своя полза за сметка на паричните средства на болницата и сумите не били заведени в касовата книга на болницата. Според държавното обвинение липсвали и разходнооправдателни документи – фактури, вносни бележки или фискални бонове. Същевременно Росен Тимчев продал на друга болница апарати за хемодиализа, като сам определил цена, без да има право да се разпорежда с дълготрайни активи и без разрешение на принципала, се казва още в обвинителния акт.
„Съдия Мирослав Начев върна делото на прокуратурата. Това само по себе си говори, че обвинението срещу мен беше слабо. Имаше неясноти и фактологически несъответствия. Ако прокуратурата реши да подготвя обвинение наново, може да го направи. Аз не съм направил нищо нередно. Нямам никакви притеснения. Нищо от това, което се казва в обвинението, не е такова”, коментира пред „Вяра” Росен Тимчев.
Определението на Кюстендилския окръжен съд може да се обжалва в седемдневен срок.