Дупнишкият „Марек” ще има отбор в Елитната група до 19 години

Дупнишкият клуб все пак ще има отбор в юношеския елит на България.

Юношите на „Марек” до 19 години все пак ще играят в Елитната група на България. Както е известно, възпитаниците на Цветан Видински със зъби и нокти се пребориха да останат в групата за втора поредна година. След напускането на президента Борис Паризов обаче шансът дупничани да имат отбор в престижното първенство бе много малък. Бизнесменът взе двата си автобуса и транспортът за двубоите извън Дупница нямаше как да бъде осигурен.
До щастливата развръзка се стигна след среща между кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, наставника Цецо Видински и вицепрезидента Васил Василев. Градоначалникът е обещал, че кметството ще се опита да помогне според възможностите си, за да могат децата на Дупница да играят в най-силния юношески шампионат. Дупнишкият клуб вече е потвърдил своето участие за новия сезон пред секретаря на Комисията по детско-юношески футбол към БФС Делян Асенов.
„Всички заедно ще обединим усилия и юношите ни да играят в Елитната група до 19 години. Децата си извоюваха това право и наше задължение е да им осигурим финансиране, за да участват. Помага ни и това, че няма да се плащат скъпи съдийски такси, каквато възможност имаше. Радостен съм, че ще имаме отбор в тази дивизия. Продължаваме да се опитваме и да решим най-големия ни проблем, а именно превоза за гостуванията на мъжкия отбор и различните юношески гарнитури”, каза пред „Вяра” Цецо Видински.