Мъж влиза за 2 г. и 6 м. в затвора за шофиране  след употреба на алкохол в Кюстендил

Районна прокуратура-Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо В.Г., обвинен, че шофирал под въздействието на алкохол. Провинението е второ за мъжа.

На 22.07.2018 г. подсъдимият Г., след като употребил алкохол, седнал зад волана на лек автомобил “Опел” и го шофирал по ул. “Цар Освободител” в гр. Кюстендил. Не след дълго водачът бил спрян за проверка от служители в сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР. При извършен тест за употреба на алкохол с техническо средство индикаторната скала на уреда отчела 1.17 на хиляда. На В.Г. бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Водачът вече е бил санкциониран за същото престъпно деяние по-рано. През 2016 г. му е било наложено наказание от три месеца “лишаване от свобода” с тригодишен изпитателен срок за шофиране под въздействие на алкохол.

По настоящото наказателно производство съдът е признал подсъдимия В.Г. за виновен и му е наложил наказание от две години и шест месеца “лишаване от свобода” при “строг” режим на изтърпяване, глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и шест месеца. Приведено в изпълнение e и отложеното преди три години наказание.

Присъдата подлежи на жалба и протест в законоустановения срок.