Сандански с модерна лекоатлетическа писта за тренировки, безплатна е

Сандански вече има една от най-съвременните лекоатлетически писти в България, готова да приема наши и чуждестранни лекоатлети за подготовка и за тренировъчни лагери. Това стана след ремонта, в рамките на модернизация на Градския стадион.
Новата настилка, изградена напълно по всички изисквания на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF), е със специален тип спрей покритие и вградени отводнители, което я превръща в истинско модерно спортно съоръжение.
Спортовете, които новото лекоатлетическо трасе дава възможност да се практикуват, са новост за Сандански: хвърляне на чук, мятане на диск, дълъг и троен скок, тласкане на гюле, овчарски скок, бягане с препятствия, хвърляне на копие, бягане и пр.
С новата лекоатлетическа писта ще се обогати нивото на развитието на спорта в община Сандански, която вече има утвърдено име в областта на плувните спортове. Модерната и съвременна лекоатлетическа писта и предстоящото завършване на новата Спортна зала ще даде сериозен тласък и нова ниша за спорта в Сандански.
„Рестартираме спорта, защото нашият град е сред най-предпочитаните за провеждане на лагери на спортисти от България и чужбина. Вече може да се гордеем, че имаме възможност да бъдем домакини и на всички лекоатлетически дисциплини. Нека я пазим, тя е безплатна за всички нас, мотивира ни да спортуваме и да възпитаваме децата си в любов към спорта”, коментира кметът Кирил Котев.