Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ с множество награди от международен фестивал

  • Второкурсничката Анна Николова и ръководената от нея група Dancing Heart получиха първа награда в категория „Улични танци“

  • С две награди от фестивала се завърна и второкурсничката Тоника Тодорова

 

За поредна година студентите от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф. д.изк. Анелия Янева, представиха отлично Югозападния университет “Неофит Рилски” на Международния младежки фестивал на изкуствата “Музите – 2019”, който се проведе в Созопол.

В тазгодишното издание възпитаниците на Факултета по изкуствата показаха не само танцовите си умения, но и как като ръководители на школи, преподаватели и хореографи са възпитали своите последователи в сферата на съвременната хореография.

Второкурсничката Анна Николова и ръководената от нея група Dancing Heart – София получиха първа награда в категория „Улични танци“. Хореографиите на Анна бяха удостоени и с диплом за най-добра хореографска композиция за танца The treasure и диплом за иновативен танц за изпълнението й Our Way. Анна Николова получи и диплом за високи професионални успехи и принос за фестивала „Музите“.

С две награди от фестивала се завърна и второкурсничката Тоника Тодорова. Тя бе отличена с диплом за високи професионални успехи и принос за фестивала „Музите“ и с трето място в категория „Улични танци“ за ръководената от нея група Black Roses от Общинския детски комплекс-Петрич.

Студентката в четвърти курс Наталия Митева и нейните възпитаници от Балетната школа към Народно читалище „Добри Войников – 1856“ (Шумен) бяха удостоени с трето място в категория „Класически танци“, както и с диплом за високи професионални успехи и принос за Международния младежки фестивал на изкуствата.

За принос към фестивала и постигнати високи професионални успехи бе отличен и четвъртокурсникът Александър Димитров. Той спечели и второ място в категория „Улични танци“ за ръководения от него танцов клуб Dance machine – Дупница.

Студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха и купи за спечелените призови места.