ТЕХНИЧЕСКИЯТ УЧЕБЕН ЦЕНТЪР НА ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ С ОТЛИЧИЕ ЗА ПРОЕКТ С ОБРАЗОВАТЕЛНА НАСОЧЕНОСТ

Признанието за значимост на центъра беше получено на Годишните награди на b2b Media

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение България получи отличие за проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса на петото издание на Годишните награди на b2b Media. Третото място в категорията беше връчено на Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството“ в дружеството, и Меглена Велинова, ръководител на Техническия учебен център.

Наградата признава положените от компанията усилия за създаването на лицензирана база, която да предоставя възможности за квалификация и преквалификация, за повишаване на знанията и практическите умения и установяването на единни стандарти за работа в сферата на електроенергетиката, както за служители на компанията, така и за външни лица – ученици, студенти, подизпълнители и др.

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение е разположен на територия от 3400 кв.метра, разполага с напълно оборудвани специализирани зали и с технически полигон  с модел на електроразпределителната мрежа, като предлага обучения в реална среда и има установени партньорски отношения с професионални гимназии и университети. Близо 3000 студенти, ученици, служители на компанията и подизпълнители преминаха през обучения в центъра през 2018 г. Всички учебни програми  завършват с връчване на сертификати, а центърът е лицензиран за 8 професии и 12 специалности.

Петото издание на Годишните награди на b2b Media за пореден път отличи най-добрите предприемачи, най-иновативни компании, социално- отговорни кампании и др., използвали иновативно мислене за постигане на значими резултати. Отличието, получено от ЧЕЗ Разпределение, е поредно признание за подкрепата на компанията в сферата на образованието и в подготовката на бъдещи кадри за сектор Енергетика.