„Вихрен” победи „Перун” в Кресна с 4:0

  • Дебют за санданчани направиха Иван Иванов, Кристиян Николов и Иван Чалъков

При пълно надмощие за отбора на „Вихрен” премина контролната среща на градския стадион в Кресна срещу местния „Перун”. В този мач треньорите на двата отбора – Атанас Николов на „Перун” и Здравко Лазаров на „Вихрен” – дадоха шанс на всички налични футболисти. И четирите гола в двубоя бяха отбелязани през първото му полувреме. В 5-ата минута Благой Ангелов от домакините изскочи очи в очи срещу вратаря на гостите Симеон Симеонов, но изпрати кълбото в него. Атаките на „Вихрен” бяха много разнообразни и всеки момент се очакваше гол в противниковата врата. В 19-ата минута Александър Якимов след самостоятелна акция от дълбочина напредна с кълбото в стил Меси и го изпрати неспасяемо във вратата на Любомир Георгиев за 0:1. Шест минути по-късно Николай Георгиев след двойно подаване бе изведен пред наказателното поле на домакините и майсторски прехвърли стража им за 0:2. В 32-рата минута след пробив отляво топката бе върната към свободния Вальо Георгиев и капитанът с отсечен удар я изпрати в мрежата, правейки резултата класически за 0:3. Три минути преди края на полувремето Кристиян Николов проби отляво защитата на „Перун” и с диагонален шут изпрати топката в мрежата за 0:4. Това всъщност бе и успешен дебют за него с фланелката на „Вихрен”.
След почивката поетапно на терена се появиха останалите футболисти от резервните скамейки на двата отбора. Срещата продължи под диктовката на „гладиаторите”, но така и до ново попадение не се стигна. Благой Ангелов и Мартин Подгорски се озоваха в удобни позиции за стрелба пред вратаря на „Вихрен” Ферди Мюмюнов, но не успяха да го прострелят. На три пъти футболистите на „Вихрен” обстрелваха опасно вратата на Атанас Тъпагьозов от домакините. Йордан Харизанов и Иван Иванов уцелиха напречната греда.
Отборът на „Перун” записа втора загуба в контролите от лятната подготовка. Първата бе като гости в Кюстендил с 0:3.
Футболистите на „Вихрен” записаха първа победа в контролните срещи. В първата претърпяха загуба на стадион „Българска армия” от евробоеца ЦСКА с 0:3.
Следващата контролна среща на „Перун” трябва да бъде на 24 юли на градския стадион в Кресна срещу отбора на „Марек” (Дупница), а на „Вихрен” – на 20 юли срещу отбора на „Банско” на стадион „Свети Петър” в курортния град.

„Перун”: Любомир Георгиев, Кепов, Драчев, Бачев, Станчев, Благой Ангелов, Богоев, Топузов, Харалампиев, Благовест Ангелов, Иван Георгиев (Тъпагьозов, Марков, Божинов, Подгорски, Златанов, Пишев, Маламов, Костадинов)

„Вихрен”: Симеонов, Иван Иванов, Златков, Димитров, Калчев, Кристиян Николов, Вальо Георгиев, Якимов, Чепилов, Иван Лазаров, Николай Георгиев (Мюмюнов, Янков, Чалъков, Харизанов, Бориславов)