За втора поредна година Банско е домакин и съорганизатор на „Фолклорна магия“ – един фестивал, събрал ритмите и багрите на най-българската музика. Съставите, певците, танцьорите, музикантите и занаятчиите, които се представят в три поредни дни, носят духа на българското творчество и непреходните традиции.

Фестивалът, въпреки състезателния си характер, създава приятелства и безценни спомени, а жителите и гостите на Банско имат уникалната възможност да се почувстват част от този празник на българщината. Кметът Георги Икономов официално откри фестивала и благодари на организатори, спонсори и партньори. Пожела дълголетие на превръщащото се в традиция за Банско събитие и увери, че без всеотдайните участници то не би било възможно.

След това посетители на фестивала облякоха своите народни носии и присъстваха на спектакъла, подготвен специално за фестивала от община Банско, читалище „Никола Вапцаров“ и „Дружина Перински Айдути“, за да станат преки свидетели на възстановката на най-паметния ден за Банско – обявяването на свободата от Яворов през далечната 1912 година.

 

Please follow and like us: