Новото BMW 840i Gran Coupe в детайли (видео)

Наследникът на BMW 6-Series Gran Coupe се появи преди около месец и бързо спечели сърцата на феновете на марката. Стилният седан вече тръгва в продажба като за различните пазари налице са различни модификации спрямо моторите.

Ново видео с високо качество, заснето в дилърство на марката, показва дизайна на возилото в детайли – както отвън, така и в салона. Версията тук е 840i, което означава, че моторът е 3.0-литров с 340 к.с.

Базова за серията се явява версията с 3.0-литров битурбо дизелов мотор с мощност от 320 к.с. Над него е позициониран еквивалентен бензинов агрегат с 340 к.с. На върха застава 4.4-литровия V8 във версията М850i xDrive с 530 к.с.

Всички предложения отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP. Пренасянето на мощността става посредством осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и интелигентната система за задвижване на задните колела BMW xDrive респективно задно задвижване (BMW 840i Гран Купе).

За да добави две врати спрямо купе версията, BMW удължава каросерията с почти 23 сантиметра, с което осигурява и значително повече място за пътниците на втория ред седалки. Колата е и малко по-широка от 8-ма Серия Купе или Кабриолет.

Серийно идва автоматичното задвижване на задния капак и комфортен достъп включително безконтактно отваряне и затваряне. Вместимостта на багажника е 440 литра и позволява транспортирането на три чанти за голф, казват от марката. Допълнителна гъвкавост се осигурява чрез сгъване на разделената в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка.

 

 

 

Източник: autoclub.bg