Сенегалецът Жустино Мендес е новото попълнение в отбора на „Беласица” (Петрич)

25-годишният нападател Жустино Мендес бе представен като ново пъпълнение от треньорския щаб на „Беласица” (Петрич). Той е предложен на президента на петричкия клуб от Футболна агенция „Маркес”. Футболистът е рожба на спортен клуб „Помбал” от трета лига на португалското първенство.

Ръководството и треньорският щаб на „Беласица” (Петрич) са оптимистично настроени с привличането на 25-годишния нападател от Сенегал Жустино Мендес, който е с португалски паспорт. През първите тренировки сенегалецът е направил много силно впечатление с бързината, техническите прийоми, чувството за колективизъм и усет към гола. Както е известно, петричките футболисти създават много голови положения, но няма реализатор. Това е една от основните слабости в играта на петричани. След напускането на голмайстора Васил Тачев неговото място остана незаето, като отборът има огромна нужда от футболист, който да води атаката.

Очакванията са в двата предстоящи мача за „Беласица” Жустино Мендес да изпъкне в атака и това да сложи край на сагата с липсата на пълноценен централен нападател.

Срещите на „Беласица” са на 19 юли от 10,30 часа на стадион „Свети Петър” срещу арменския „Гандзасар” и в събота, 20 юли, от 13 часа срещу отбора на „Марек”.