Вторият етап от лагер-сбора в Банско промени облика на футболния отбор „Беласица” (Петрич).
Треньорът Атанас Джамбазки остана доволен от решението на управителя на клуба Венко Папалюгов за осигуряване на лагер-сбор с футболистите, с които ще продължи подготвителният цикъл за новото първенство. Джамбазки даде интервю за „Вяра”:
– Г-н Джамбазки, какво успяхте и какво не по време на втория етап от лятната подготовка на „Беласица”, преминал в Банско?
– Подобрихме още повече физическата подготовка. Наблегнахме на някои тактически упражнения в игрова ситуация. Това, за което отидохме, го постигнахме, защото момчетата проявиха дисциплина и отговорност по време на заниманията.
– Имате ли пълна представа за 11-те, с които трябва да излизате на терена?
– Все още не. Дори и след двете контролни срещи, които ни предстоят срещу арменския „Гандзасар” и „Марек” в Банско, нещата ще достигнат до 90%.
– Селекцията приключи ли с привличането на сенегалския футболист Жустино Мендес?
– Селекцията при нас все още е отворен процес. На този етап не се говори за привличане на други футболисти отвън, освен ако се появи нещо с изключителни качества, далеч по-добри от тези на наличните състезатели.
– Вярно ли е, че в момента се предлагат класни и известни футболисти, които в първите разговори са се двоумили, а сега се предлагат, но вие не ги приемате?
– Да, наистина има такива футболисти, но според мен сега не е моментът да разваляме нещо, което изграждаме толкова време.
– Бихте ли казали какво е моментното състояние на сенегалския централен нападател Жустино Мендес, към когото са отправени очите на всички петричани, очаквайки запълване на празнота след напускането на Васил Тачев?
– За мен сенегалският футболист не е подготвен физически и това е причината да не мога да дам обективна оценка за качествата му. Момчето се старае, надявам се да допълня впечатленията си, след като му бъде даден шанс в двата контролни мача в края на седмицата.
– Кога приключва лагер-сборът с футболистите на „Беласица” в Банско?
– В събота след контролния мач срещу „Марек” ще дам почивка на нашите футболисти до вторник следобед, когато ще стартира третият последен етап от лятната подготовка на отбора при местни условия.

Please follow and like us: