Петричкият колоездач Димитър Мазнейков спечели шампионска титла и в Ботевград

  •  Най-доброто време за деня – 2:47.65 мин., успя да постигне представителят на “Про Тийм Самоков” Стивиан Гатев

 

Държавният личен и отборен шампионат в дисциплината спускане в планинското колоездене и трети кръг от Даунхил сериите за 2019-а се проведе в Ботевград с петричко участие. Близо 100 участници от всички краища на България се включиха в екстремната надпревара. Организаторите на събитието от местния колоездачен клуб бяха подготвили отлично и предизвикателно трасе с дължина малко над 2 км, включващо множество интересни елементи, скокове, виражи, стръмни участъци и скоростни отсечки.
Най-доброто време за деня – 2:47.65 мин., успя да постигне представителят на “Про Тийм Самоков” Стивиан Гатев. Второ време и на второ място в категория мъже елит успя да се класира представителят на СК “Драг” Йоан Нейчев, следван от Стиван Стефанов от “Гравити”.
Много висока бе конкуренцията при юношите, а най-бърз сред младежите в категория 17-18-годишни бе родната надежда в планинското колоездене Йордан Анчев от “Райдърс Юнайтед”, който успя да премине по трасето за 2:53.91 мин.
При юношите 15-16 години най-добър резултат успя да постигне Димитър Мазнейков от  петричкия отбор “Виво”, макар че е на 14-годишна възраст. На второ място след него се класира Велин Дойчев от “Райдърс Юнайтед” и Севделин Тодев от “Свободно измерение”.
При ветераните над 30 години най-добре се представи дългогодишният национален шампион на България Росен Ковачев, който за първа година се състезава в категория “Мастърс”. На второ и трето място след него се наредиха двама представители на “Райдърс Юнайтед” – Милан Димов и Филип Станев.

Освен държавен шампионат състезанието в Ботевград бе и трети кръг от националните серии по спускане в планинското колоездене “Виваком Даунхил серии”. „До края на сезона предстоят още 3 старта – в Боровец, Чепеларе през септември и финалът на Витоша на 12-13 октомври. Ще направя всичко възможно да ги спечеля, за да стана абсолютен шампион за 2019 година”, сподели Димитър Мазнейков.