Дупничанинът Владимир Михайлов-Вовата е загиналият българин в Италия

Дупничанинът Владимир Михайлов-Вовата е загиналият българин в тежката катастрофа на магистрала А4 Милано-Торино. 46-годишният мъж се е занимавал с търговия на автомобили в Дупница. Преди няколко години той решава да продаде автокъщата си и заминава заедно със своята съпруга и дъщеря им в Италия. Загиналият е син на една от най-известните учителки в Дупница – Флора Михайлова, която дълги години преподаваше английски език в СУ „Св. Паисий Хилендарски”.


„Вовата беше прекрасно момче. Никой не може да каже лоша дума за него. Беше много добър и отзивчив човек. Преди няколко години продаде автокъщата си и реши да се премести и да заживее в Италия. Току-що разбрахме, че именно той е починалият в катастрофата и все още ни е трудно да повярваме, че вече го няма”, казаха пред „Вяра” автотърговци от Дупница, които са познавали Владимир Михайлов лично.
Дупничанинът е шофирал „Опел Астра”. В инцидента са участвали четири леки коли, мотор и тежкотоварен камион. Ранените в катастрофата са 6-има и са били откарани в болниците  на Верчели и Кивасо. Те не са с тежки наранявания, няма риск за живота им.

Причините за тежката катастрофа все още не са установени. Италианските медии определят инцидента като много тежък. Заради спасителните операции, в които са участвали много служители, отсечката от магистралата е била затворена за три часа и трафикът се е движел по обходен маршрут. Фаталният за Владимир Михайлов пътен инцидент е станал на 22 юли следобед.