„Перун” победи „Марек” с 3:1 в Кресна

Цветан Видински
  • Срещу „Перун” дадох шанс за игра на по-младите състезатели, каза треньорът на дупнишките футболисти Цветан Видински

Новакът в ЮЗ трета лига „Перун” домакинства на „Марек” в четвъртия си контролен мач от лятната подготовка. На градския стадион в Кресна по-добрият отбор бе този на домакините. Първия гол в срещата отбеляза Иван Георгиев в 25-ата минута с глава след центриране от фаул в наказателното поле на гостите. Четири минути по-късно Венцислав Маламов след самостоятелна акция от дълбочина от движение от 15-16 метра изпрати кълбото в мрежата на Любо Стоянов за 2:0.
През втората част на срещата футболистите на „Перун” продължиха да диктуват темпото на игра и търсеха начин за отбелязване на ново попадение. В 60-ата минута Робертино Атанасов след извеждащ пас отдясно в наказателното поле на „Перун” отклони майсторски топката с крак и намали на 2:1. В 77-ата минута Роберто Харалампиев след центриране отдясно с глава изненада вратаря на „Марек” за 3:1.
След мача наставникът на „Перун” Атанас Николов сподели: „Давам задоволителна оценка на играта на нашите футболисти. Дебют в двубоя направи Симеон Симеонов. Последният ни контролен мач от лятната подготовка ще бъде в петък, 26 юли, срещу U-17 на „Левски” (София).”
„Все пак това беше втори мач за деня за отбора ни. Преди обед успяхме да победим тима на „Пирин” (Разлог) с 2:0 на стадиона в Елешница, давайки шанс за игра на по-опитните футболисти от отбора. Срещу „Перун” дадох шанс за игра на по-младите състезатели. Доволен съм от проверката. Свършихме с контролите и вече мислим за първия мач от новото първенство на ЮЗ трета лига, гостувайки на „Чавдар” в Етрополе”, сподели Цветан Видински – старши треньор на „Марек”.