Всеки мсец до 14-о число дружеството ще прави публичен отчет на разходваните средства, стана ясно на сесията.
  • Дружеството, спонсор на отбора, ще придобие 75% от капитала, останалите 25% остават на общината

 

Общинският съвет прие с мнозинство бизнес плана за развитието на ОФК „Пирин”, предложен от „Емирейтс Фъндс Ексчейндж”. Той се състои от две основни фази. Първата е за придобиване на управленско участие в дружеството, а втората е свързана с инвестиционната схема за предоставяне на финансиране на футболния клуб.
Дружеството ще придобие 75% от капитала, останалите 25% остават на община Благоевград.
С решението си общинските съветници възложиха на управителя Венко Попов да направи необходимото за изпълнение на първата част от бизнес плана, а на кмета д-р Атанас Камбитов – да направи необходимото за реализацията на втората фаза.
„Искам да благодаря на община Благоевград и на кмета д-р Атанас Камбитов, че ни приеха за свои партньори. Тази наша инвестиция е в подкрепа на обществеността в този красив град. Всички ние сме обединени от идеята да направим силен отбор, който да печели и да сме горди с успехите му. Ще направим всичко възможно това да се случи”, заяви Павел Белогоур, собственик на дружеството.
Кметът Камбитов благодари на инвеститора за решението му да подкрепи финансово и в дългосрочен план емблемата на града – ОФК „Пирин”. „В бъдещото управление на клуба инвеститорът ще има 75% дялово участие, а общината – 25%, като наше задължение ще е да осигурим 0,5% от целия годишен бюджет за издръжката на клуба. Това прави около 350 000 лв. на година при настоящия бюджет, а в предишни години сме давали много по-големи суми, като сме стигали и до 1 милион лева на година”, подчерта кметът д-р Атанас Камбитов.
Бизнес планът на новия инвеститор предвижда да бъде назначен втори управител в дружеството, както и да има контрольор, който да следи за финансовата дейност в клуба. Ще се разкрият и поддържат, с цел осигуряване на по-голяма прозрачност, отделни банкови сметки – за детско-юношеската школа и финансирането й, за постъпленията от рекламодатели и за бюджета, който дружеството ще осигурява за период от 6 месеца до 1 година напред. Всеки месец до 14-о число дружеството ще прави публичен отчет на разходваните средства.
Няколко години основната издръжка на футболния клуб се осигуряваше от община Благоевград заради липсата на сериозен инвеститор.

 

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0