• Кметът Икономов обсъди с почетния консул Антонио Таркуинио въпроси за летище, паралелка по туризъм и развитие на общината в културно-икономически план

 

Кметът Георги Икономов посрещна Почетния консул на Италия Антонио Таркуинио в Банско. На среща в Заседателната зала на общината кметът Георги Икономов посрещна заместник-министъра на културата Румен Димитров и Почетния консул на Република Италия Антонио Таркуинио.

Бяха обсъдени възможни начини за инвестиции от страна на Италия за подпомагане на икономиката в различни сфери, в които община Банско има интерес да се развива. Бяха коментирани и конкретни предложения за обмяна на опит на кадри, както за побратимяване на Банско с планински град в Италия. Представени бяха начините за привличане на туристи от съседните Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония посредством събитията, фестивалите и зимните спортове, в които Банско е световноизвестна дестинация и начините за по-бърз и качествен достъп до Италия, Франция, Испания и др.

Въпроси за летище, паралелка по туризъм и развитие на общината в културно-икономически план също намериха своите отговори, с цел да бъде активно стимулирана. Гостите бяха впечатлени от видеопрезентация за историята и сегашното икономическо и културно развитие на Банско, както и от отличията, с които се гордее през годините. След срещата с градоначалника Почетният консул на Италия Антонио Таркуинио и заместник-министър Румен Димитров разгледаха забележителностите на града, превърнал се в културен, исторически и курортен център не само у нас, но и в Европа.

 

Please follow and like us: