До 31 август се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от пътя Банско – хижа „Вихрен“, съобщиха от пресцентъра на общината.
Забраната важи от местността Шилигарника до хижа „Вихрен“ и е за часовия интервал от 8 до 16 часа. Тя няма да се прилага за автомобили със специален режим на движение.
От пресцентъра посочват, че ограничението се налага заради изключителната натовареност на пътния участък, което създава реална предпоставка за пътнотранспортни произшествия.
Предвидени са места за паркиране на автомобилите в местността Шилигарника, допълват от община Банско. Контролът за спазване на забраната ще бъде упражняван от органите на МВР и служители на дирекция Национален парк Пирин“.
Преди няколко седмици от община Банско съобщиха, че до 15 септември автобусна линия ще обслужва туристите по маршрута Банско – местността Шилигарника – хижа „Вихрен“ и обратно. Автобусите по нея се движат три пъти дневно, а часовете за тръгване са съобразени с движението на туристите в планината.

Please follow and like us: