Община Разлог е домакин на академията за изкуство “Огънят на Орфей”

Община Разлог ще бъде домакин на тринайсетата Международна лятна академия за изкуство “Огънят на Орфей”. В продължение на две седмици млади таланти ще развиват и усъвършенстват дарбите си под ръководството на преподавателите на академията. Това са изявени имена от световна величина, каза за БТА директорът на Международната академия “Огънят на Орфей” Евгения Тагарева. Програмата е разделена на образователна и фестивална част.
По време на академията деца от Разлог, ученици от Националната художествена гимназия в Пловдив и германска група ще рисуват заедно в рамките на уъркшоп. Картините ще бъдат показани в изложба, а след това ще останат като подарък за домакина на академията – община Разлог.
Във фестивалната програма са включени девет концерта, театрално представление, изложба, каза още Евгения Тагарева. По време на тях участниците и техните преподаватели ще демонстрират уменията и постиженията си в областта на различни изкуства.
Фестивалът се организира от община Разлог, Фондация “Огънят на Орфей” и местното читалище, с подкрепата на Министерството на културата, а входът е безплатен.