Още 2 фирми искат минерална вода за къщи за гости в Сапaрева баня

ОбС-Сапарева баня

Още двама хотелиери искат да снабдят къщите си за гости с минерална вода в Сапарева баня. В общинската администрация на планинското градче са постъпили заявления за издаване на разрешителни за водовземане от „Котлоремонт” ЕООД – Дупница и „ЛДВ Туризъм” ЕООД – със седалище и адрес на управление с. Йоаким Груево, област Пловдив, община Стамболийски, става ясно от докладни записки на кмета на курорта Калин Гелев до местния парламент. И двете дружества имат издадени и влезли в сила разрешения за строеж на къщи за гости и искат да ползват минералната вода 5 години, като срокът започва да тече от датата на влизане в сила на разрешителното. Заявленията са за средноденонощен  дебит на черпене до 0,05 л/сек. за период от 365 дни годишно (до 1576,80 куб. м/годишно).

Дупнишката фирма с мениджър Красимир Влахов ще захранва външен басейн с обем 107 куб. м. Къщата ще разполага с 38 места за настаняване и 15 паркоместа.

От „ЛДВ – Туризъм” смятат да оползотворяват водата в 100-кубиков външен басейн. Къщата е с 36 места за настаняване и 12 паркоместа. Общинският съвет ще разгледа докладните на заседание на 31 юли (сряда).