Добре почерпена кюстендилка гърмя с газов пистолет пред заведение в кюстендилския кв. „Запад”

Заведението, пред което жената е стреляла с газов пистолет.
  • 40-годишната жена опитала да избяга с автомобила си “Пежо”, но била бързо спипана от полицията в града

 

40-годишна кюстендилка вдигна тази нощ на крак не само полицията в областния град, но и живеещите в кв. “Запад”, след като пред заведение в квартала извадила газов пистолет и стреляла напосоки. Жената била добре почерпена след запой в едно от заведенията в квартала, след което се скарала с една от празнуващите компании и започнала да крещи и да стреля.

Гърмежите проехтяват малко след 1 часа и предвид нощната тишина се чуват в целия квартал, а заведението, бившето кафе “Черно и бяло”, пред което дамата е гърмяла, се намира срещу така наречените полицейски блокове в квартала. След пукотевицата дамата безпроблемно се качила в личния си автомобил “Пежо” и запрашила в неизвестна посока.

За минути на мястото се изсипали куп патрулки, а малко по-късно успели да открият бегълката и да я хванат. При теста с дрегер е отчетен резултат от 1,38 промила алкохол в издишания въздух.

По наша информация жената не е известна на органите на реда с други противообществени прояви.

За управление на МПС след употреба на алкохол е започнато бързо полицейско производство в РУ-Кюстендил, за другото деяние – възпроизведените изстрели, е образувано досъдебно производство.

За случая е уведомен дежурен прокурор.