Нов боксов ринг е на разположение на спортистите в Благоевград. Той е осигурен от община Благоевград, а целта е да се предоставят по-добри условия за местните клубове. Рингът е копие на една от площадките за бокс в „Спортен център Пулев“. Той е ситуиран в зала „Орфей“ в парк „Македония” и е с размери 5×5 м. Настилката е изработена от висококачествен материал, с дебелина 4 см, която намалява риска от контузии по време на мач.
Рингът ще може да бъде използван от всички боксови клубове, като предстои да се изготви и конкретен график.
„До момента в Благоевград нямаше подобен ринг. Благодарим на кмета д-р Атанас Камбитов за предоставените условия“, коментира отец Андон Шавулев, президент и треньор на БК „Пирин“.
През 2014 година община Благоевград осигури и ринг с олимпийски размери, който се ползва за състезания. Същият ще бъде на разположение на спортистите през месец октомври, когато в Благоевград предстои да се проведе отборно първенство за мъже.
С осигуряването на подходящи условия община Благоевград цели да насърчи физическата активност сред младите хора и развитие на спорта в областния център.