Откриха следи от насилие по цялото тяло на мъртвия поклонник в Радомирско

  • Прокуратурата и полицията изясняват причините за смъртта на 77-годишния мъж

 

Прокуратурата и полицията изясняват причините за смъртта на възрастен бургазлия в района на Радомирско.
Припомняме, че на 28 юли около 09,00 ч. е подаден сигнал от водачка на туристическа група, че вечерта е загубила телефонна връзка с мъж от групата, който е на 77 години. Туристите от Бургаско правели преход в района на Радомирско посока Рилски манастир. Служители на полицията и кметът на с. Дрен започнали обход на района. След около час мъжът бил намерен мъртъв между селата Дрен и Горна Диканя.
От направената аутопсия са установени следи от насилие по цялото тяло. Провеждат се процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник.
Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

Организаторите на поклонническия поход “Светият път” от Велико Търново до Рилския манастир не могат да повярват, че 77-годишният Костадин, известен като бай Коста, е мъртъв.  Според източници на TrafficNews бургазлията е бил удушен.

“Човекът се движеше сам. През деня не го виждахме. Никой не знаеше по какъв маршрут се движи. Използваше това, че знаеше местата, където спим. Програмата ни е публична. Появяваше се само вечер. Нямам информация къде е бил, откъде е минавал”, обясни пред TrafficNews Евгени Коев, организатор на поклонническия поход. “На 28 юли не се появи изобщо. Негови приятели го обявиха за издирване. Човек, който не се движи с групата, няма как да го обгрижим. Мога да проявя огромно съжаление за това, че този нещастен случай помрачи цялата проява. За пръв път от години походът се провежда по този грандиозен начин”, каза още Коев. В събитието са участвали няколкостотин души и не е имало никакви проблеми по време на похода, който продължи цял месец.

Тялото на бай Коста беше открито между радомирските села Дрен и Горна Диканя. По данни на полицията той се е отделил от похода и след час издирване е намерен мъртъв.

Поклонническият поход “Светият път” премина по маршрута, по който преди 550 години са били върнати мощите на св. Иван Рилски в Рилския манастир. Той тръгна на 30 юни от Велико Търново и днес трябва да приключи в светата обител.