Иззеха над 17 кг хероин в хладилна чанта на Капитан Андреево

Хероин за 1 млн. лева е заловен на „Капитан Андреево”

17.356 кг хероин на стойност 1 млн. и 130 хил. лв., скрит в двойно дъно на голяма хладилна чанта, е открит на ГКПП „Капитан Андреево“ в петък, съобщиха днес на брифинг в митническо бюро Свиленград.

Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов съобщи, че наркотикът е бил укрит в хладилна чанта с двойно дъно в автомобил с английска регистрация, управляван от иракски гражданин, пътувал сам. Колата е била селектирана по метода „анализ на риска”.

“Два дни по-късно в Хасково вследствие на оперативна игра е задържан и подбудителят, иранец със статут на бежанец в Германия, подмамен да дойде в страната. В операцията са участвали служители на митницата, Окръжна прокуратура, ГДБОП-Хасково и ОД на МВР-Хасково”, каза Георги Костов. Задържани са шофьорът на колата, а по-късно и считаният за подбудител, на които вече е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” от Хасковския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура. Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов определи случая като изключително позитивен резултат от съвместната работа на службите, ангажирани с разкриването на този тип престъпност.