Победа и загуба за ОФК „Беласица” срещу „Академия Пандев”

Старша възраст „Беласица”

Два международни контролни мача се изиграха в четвъртък преди обед на новия терен с изкуствено покритие в Петрич. Срещите бяха между две възрастови групи на ОФК „Беласица” и „Академия Пандев” от град Струмица, Северна Македония.
В първия мач на терена се срещнаха юношеските отбори младша възраст, като победа постигнаха петричките футболисти с гол, отбелязан от Николай Тупаров. Веднъж и напречната греда помогна на вратаря на гостите Любче Джеков след удар на Любчо Димитров от „Беласица”. Опитите на македонските футболисти да стигнат до отбелязване на гол сред удари на Дуле Манушев, Мите Митев и Орце Свирков останаха напразни, защото защитата и вратарят на „Беласица” играеха на нужното равнище.
Във втория мач между юноши старша възраст на двата клуба далеч по-добрият отбор бе този на „Академия Пандев”. Началото на петричките момчета беше отлично, след като Божидар Николов след самостоятелна атака се озова в наказателното поле на македонския тим и от 7-8 метра направи вратаря Георгиевски безпомощен за 1:0. На два пъти Трайчо Тасков, който макар и с неизлекувана травма в кръста, водеше нападението на домакините и беше следен отблизо от защитата на гостите и на два пъти го парираха навреме, преди да стреля. В 24-тата минута при образцова контраатака на гостите Мартин Таменов направи безпомощен вратаря Тодор Димитров за 1:1. На два пъти по-късно след удари на Дарко Стоянов резултатът стана 1:3. Четвъртия гол за македонския тим отбеляза Мартин Таменов и с това сложи край на надеждите на футболистите на домакините да постигнат нещо положително.

„Академия Пандев” – младша възраст

След мача старши треньорът на отбора Георги Стойчев сподели: „Нашият тим играе в елитната юношеска група на македонското първенство и в него играят 6-има национали. Това са Мартин Таменов, Борче Гогов, Дарко Стоянов, Васко Григоров, Ване Кръстевски и Стоян Георгиев. Условията при нас за работа са невероятни. Клубът се издържа от известния футболист в Европа и света Горан Пандев, който много често ни посещава на тренировки и мачове. В момента се завършва голям спортен комплекс, който ще има СПА център, хотелска част и три терена. Тепърва ще се заговори за нашия клуб като цяло.