Треньорът на „Беласица” (Петрич): Зная как да победя „Оборище”

На нови технически прийоми и схема на игра наблегна по време на заниманията през седмицата старши треньорът на „Беласица” Атанас Джамбазки. Петричани се готвят за двубой с втория в изминалото първенство на ЮЗ трета лига отбор на „Оборище” (Панагюрище). По време на двустранната игра се видя на кои 11 ще разчита петричкият наставник за домакинския си мач срещу тима от Панагюрище на 3 автуст от 18 часа на стадион „Цар Самуил”. Това са вратарят Захари Димитров, защитниците Атанас Карачоров, Любомир Граминов, Валентин Костов и Аспарух Шамкалов, халфове Симеон Бояджиев, Димитър Стоев и Благой Наков и нападатели Марти Таушанов, Васил Божинов и Владимир Кабранов.
“Надявам се да играем още по-добре от последния ни контролен мач, в който победихме „Вихрен” с 3:0. Имам и обещанието на футболистите, че ще дадат всичко от себе си, за да зарадват ръководството и феновете. Очаквам бройката на зрителите да се увеличи многократно и да бъдем подкрепяни през цялото време на срещата, дори и когато нещата на терена не вървят. Мечтата ми е след последния съдийски сигнал на срещата да настане истински празник на стадиона, спечелвайки трите точки с разнообразна, качествена и резултатна игра”, сподели Атанас Джамбазки.

От треньорския щаб на „Оборище” (Панагюрище) споделиха, че са наблюдавали на видеозапис контролните срещи, играни по време на лятната подготовка от отбора на „Беласица”, и пред футболистите са показали силните и слаби страни на четата на Джамбазки. “Предстои ни труден мач още на старта на новото първенство, и то на негостоприемния „Цар Самуил” в Петрич. Рано или късно трябва да премерим сили на терена с всички отбори от групата. Ще пристигнем на лагер-сбор в комплекса на НСБ „Цар Самуил” ден преди мача, където ще проведем последната си тренировка в петък следобед. Амбициите ни са да атакуваме първото място за директно влизане във втора лига. Ваярваме в това, като бившият централен нападател на петричкия тим, сега водач на нашето нападение, Васил Тачев обещава да изиграе най-успешния си мач и с негов гол да спечелим трите точки”.
Вероятен състав „Оборище”: Акалски, Кременлиев, Стоилков, Станислав Георгиев, Руйчев, Василев, Дяков, Вешев, Нетов, Стефанов, Тачев