Честито! Собственичката на фурната в дупнишкото село Бистрица Латинка Мирчева стана баба на внучка Латинка

Латинка Мирчева от дупнишкото село Бистрица има  внучка Латинка.

Върналата се наскоро от дълъг гурбет в Америка Латинка Мирчева от дупнишкото село Бистрица получи подарък за завръщането си – внучка Латинка. Малкото момиченце е трета рожба на сина й Христо и снахата Даниела, които вече имат двама сина – Лъчезар и Георги. Малката красавица се роди с мерките на манекенка – тежи 3,500 кг и е висока 55 см, в дупнищкото АГ отделение. Цялото семейство сияе от щастие за раждането на малката госпожица. В селото фамилията на Христо и Даниела и баба Латинка Мирчеви е много трудолюбива и уважавана и радостта е за цяла Бистрица, споделиха техните  приятели Спас и Гичка Михайлови, които първи поздравиха таткото Христо и баба Латинка. Поздравиха ги също  хореографът и ръководител на танцов ансамбъл „Рила” Кирил Амбарков и съпругата му Мария и десетки роднини и приятели. В заведението си на площада в село Бистрица таткото Христо почерпи с питиета и мезета за дългоочакваната си дъщеричка. Кметът на село Бистрица Кирил Огненски също се похвали, че  младо семейство в Бистрица има трето детенце. Всички се радваме – да е жива и здрава и с голям късмет, я благослови кметът Кирил Огненски. Майката на родилката Даниела – Ганка, и таткото Бойчо Тепавичарски са известни народни изпълнители във фолклорна група ”Веселие” от село Бистрица. Дядо Бойчо е ловджия и свири и на тъпан, и на тарамбука и пее. Дядо Бойчо и баба Ганка още отсега започнаха да търсят народна носия за малката си внучка, надявайки се, че е наследила дарбата им да стане народна певица и да наследи от тях десетки народни песни.

Бистричани напомниха, че тази година има голяма божия благодат над семейство Мирчеви, които месят от дълги години хляба за бистричани и дупничани и дават работа на хора в селото. На Богоявление 15-годишният батко Георги Мирчев извади кръста от ледените води на село Бистрица, което се прие от бистричани за голяма божия благодат над семейството. Раждането на трето детенце – и то чакано момиченце, вярващите също приемат за голяма божия благодат.

Христо и Даниела са кръстници на близнаци.

Преди време, за да спаси изпадналата в трудност дейност на фурната и помогне на децата си, борбената бистричанка Латинка Мирчева замина на гурбет в Америка. Щастливата новина, че ще става баба на трето внуче на сина си Христо и снахата Даниела, и то момиченце, я намира в Америка. На крилата на радостта Латинка Мирчева се прибра в родното си село Бистрица за раждането на бебенцето.

Тя сподели: „Когато ми казаха, че чакат трето детенце, и то момиченце – сърцето ми изскочи от радостно вълнение, всички грижи ми спряха, молих се за това детенце да се роди живо и здраво и да го прегърна на родна земя.”