За втора година Ковачевица е домакин и вдъхновение за класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера. Фестивалът „Неотъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица“ ще се проведе от 2 до 5 август, съобщиха организаторите. Специален гост на тазгодишното издание е световноизвестната българска композиторка, номинирана за „Грами”, Добринка Табакова. Именно тя през 2018-а дава идея за името на фестивала „Неотъпкана пътека“.
Организатори са пианистката Лора Чекоратова и цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков. Те заедно с останалите участници ще представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа, история и традиции на Западните Родопи.
Тази година във фестивала „Неотъпкана пътека“ участват и мецосопраното Мариана Карпатова, виолистите Веселин Тодоров и Румен Цветков, виолончелистите Иван Лалев и Волфрам Кьосел и контрабасистката Юлита Фъсева. Всички те живеят и работят като солисти и камерни музиканти в Европа и САЩ, допълват организаторите.
Официалното откриване на фестивала е утре от 19 часа в читалище „Светлина“ в Ковачевица. Началото ще бъде дадено с „Танц по калдъръм“ на Добринка Табакова. „Неотъпкана пътека“ ще завърши с галаконцерт в Неврокопската митрополия в Гоце Делчев на 5 август.

 

Please follow and like us: