Изложбата с портрети на Невена Коканова предизвика интерес у ценителите на изкуството

Дупничанинът и Калин Терзийски (вторият отляво надясно) си говорят за великата актриса по време на откриването на изложбата.

Продадоха се картини за около 1000 лева, които отиват по сметката за паметник на актрисата в родната й Дупница

Изложбата с портрети на Невена Коканова премина при голям интерес от страна на ценителите на изкуството в столичната галерия „Лампион”. Художници от цялата страна подкрепиха инициативата на Николай Табаков за изграждане на паметник на актрисата в родната й Дупница. Те го направиха чрез своето творчество, рисувайки картини с нейния лик, специално за експозицията. Участие взеха Иван Иванов от Дупница, Пирин Македонски от Кюстендил, Драган Милев-Драги, Велиана Симеонова, Калина Тонева, Жасмина Широва и Стефана Аргирова от София, Светозар Колев-Питкин от Габрово, Надя Пеовска от Бургас, Стефан Балтов от Горна Оряховица и още няколко техни колеги.

„Искам да благодаря на художниците за това, че отделиха от времето си и се включиха в тази добра кауза. Благодаря и на хората, които си купиха картини, също благодаря и на посетителите, които дариха за идеята да направим паметник на Невена Коканова в Дупница. Така стават истинските неща, с включването на повече хора и отделянето на лични средства и мисли за една хубава кауза. За да можем наистина да кажем – от благодарните българи и в памет на Невена Коканова”, написа в социалните мрежи Николай Табаков след откриването на изложбата.
Пред „Вяра” той изрази своето задоволство, че няколко от картините са били продадени почти веднага.
„Една трета от картините, направени специално за изложбата, вече са продадени. Благодарение на тях събрахме още около 1000 лева за каузата, което е много добре. Имаше интерес към самата изложба, както и към нашата инициатива. Експозицията ще бъде в София до 14 август, след което имаме идея да я покажем и в Дупница. Запланували сме и други инициативи, но те ще стартират през месец ноември. Взел съм това решение, защото предстоят местни избори, на които ще се явя и аз. Не искам по никакъв начин тази хубава кауза да бъде намесвана в политиката по какъвто и да било начин и затова през септември и октомври ще спрем с инициативите за паметник на Невена Коканова в Дупница”, заяви пред медията ни дупничанинът.