• Раздадоха медали на всички победители в категориите колоездене и скоростно изкачване

 

Хижа „Яворов“ празнува 86-и рожден ден. Община Разлог и Управителният съвет на Туристическо дружество “Пирин“ посрещнаха жители и гости на града. Запалени планинари със скоростно изкачване, което стартира от 10,30 часа, достигнаха до хижата, а от 13,00 часа беше дадено началото на концертната програма.

Събитието бе организирано съвместно от община Разлог и Туристическо дружество “Пирин“. За настроението на всички туристи беше предвидена богата музикална програма. Фолклорен ансамбъл „Разложки мераци” и дамите от клуб „Планинарка” поздравиха всички любители на планината и верни приятели на хижа „Яворов“ – едно от най-любимите места за отдих в Пирин.

Във връзка с традиционния празник на хижа ,,Яворов“ ТД „Пирин“-град Разлог организира надпревара за бързо пешеходно изкачване до хижата, както и изкачване с велосипеди. Сред присъстващите на събитието бе заместник-кметът по социалните дейности на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, който поздрави и раздаде медали на всички победители в категориите колоездене и скоростно изкачване. В категория колоездене своята издръжливост и желание за победа показаха любители велосипедисти – юноши до 18 години, мъже и жени от 19 до 39 години, както и състезатели от група „Елит“.

Разположена в местността Поляните на река Разложки Суходол, хижата целогодишно посреща своите гости с уютна обстановка, топла храна и невероятна гледка и през четирите сезона на годината. Хижата е в близост до най-обширния алпийски карстов район в Пирин. Хижата е обновена изцяло и е една от най-посещаваните в България.

 

Please follow and like us: