Кметът Чимев изпрати 4-те националки от дупнишкия клуб по таекуондо-WTF на Световното първенство

Дайте всичко от себе си, самото класиране на Световно първенство е успех, но аз стискам палци да стигнете до почетната стълбичка. Успех, момичета. С тези думи кметът на община Дупница инж. Методи Чимев изпрати 4-те националки от дупнишкия клуб по таекуондо-WTF за най-големия форум на планетата. В неделя българският национален отбор за кадети заминава за Узбекистан, където от вторник започват битките сред най-силните в света. “Конкуренцията е зверска. В някои от категориите има по 35-40 състезателки, включително от водещите страни в нашия спорт Южна Корея, Иран, Тайланд, Америка… Ние обаче сме отлично подготвени, момичетата дадоха всичко от себе си в подготовката и аз вярвам и знам, че ще дадат най-доброто, на което са способни. Разбира се, много е важен жребият и потоците, в които ще попадне всяко едно от момичетата, но пък на Световно първенство няма слаби. Познаваме някои от съперничките, но има и такива, които ще ги разучаваме на място. Там е елитът”, сподели треньорът им Теодор Георгиев. “Самият факт, че 4 от 6-те момичета в националния отбор сте състезателки от Дупница, говори сам по себе си за нивото на “Гладиатор” и работата, която се върши в клуба. Това е успех за треньорите, за тези прекрасни момичета и за целия град, че имаме такива таланти. Повярвайте, че можете, повярвайте в успеха, а ние всички дупничани ще ви стискаме палци”, коментира инж. Чимев, след което им дари флаг с герба на Дупница, със заръката: “Четири пъти да го видим на почетната стълбичка”.

Александра Георгиева (категория до 44 кг), Ина Синурлийска (47 кг), Михаела Георгиева (41) и Михаела Костадинова (51 кг) ще са представителките на България в най-тежките и с най-голяма конкуренция категории. “Всяка една от нас отива с нагласата не просто да участва, а да спечели медал. Имаме сили и възможности, разчитаме на тактическите указания на треньорите ни и ще дадем най-доброто от нас”, категорични бяха 4-те момичета, които са със завидни успехи от международни турнири и медалистки от европейските първенства и балканиади.

С отбора за Ташкент заминава Христо Михалчев, който ще води мачовете на дупнишките “гладиаторки”. “Дано се аклиматизираме бързо, защото в момента там е около 42-45 градуса. А в един ден да изиграеш няколко срещи е много тежко. Но ние сме подготвени, момичетата мотивирани, така че… вярвам в успехите”, заключи Георгиев.