Пенсионерите от клуб “Надежда” отчетоха богата и разнообразна дейност

  • Община Долна баня е подпомогнала финансово дейността на клуба със субсидия от 1000 лв., от членски внос са събрани 906 лв.

 

С богата и разнообразна дейност традиционно се похвалиха членовете на пенсионерския клуб “Надежда” в Долна баня на своето годишно събрание за изминалата 2018 година.

Отчет за клубния и организационен живот на долнобанската организация на хората от третата възраст направи председателката Атанаска Лазарова.

Традиционно пенсионерите от рилския град отбелязват както националните, така и местните празници, не пропускат и утвърдените долнобански обичаи и традиции в годишния си празничен календар. Почитат своите рожденици и именици с мили тържества, поздравителни адреси и скромни подаръци.

Не пропускат при възможност и здраве да се поразходят на екскурзии до близки и далечни исторически, религиозни и природни свети места и забележителности в региона и страната. Традиционно вълнуващи и незабравими са срещите и тържествата със своите приятели от пенсионерските организации в Пазарджик, Костинброд, Ихтиман, Костенец, самоковското село Марица и други клубове. А за доброто настроение и многокатовите хора, песни и танци на дансинга както винаги се грижи неуморимият музикант и певец Васил Сотиров.

От есента до пукването на пролетта в клуба всеки понеделник следобед се провеждат сбирки на дневната седянка под ръководството на Анелия Иванова – главен учител по български език и литература в Средното училище “Неофит Рилски”.

Активна е помощта на жените от пенсионерския клуб в окомплектоването и раздаването на празнични торби за големите християнски празници Коледа и Великден. Двайсет жени от клуба прекараха през миналата година седем незабравими дни в санаториума в Банкя по инициатива на председателката Атанаска Лазарова. На годишния си отчетен форум долнобанските пенсионери не спестиха отново големите благодарности и добри думи за оказваната помощ и съдействие в дейността на организацията и с пожелания за здраве и успешна работа през мандата на кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов и неговия екип и на председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова и общинските съветници.

Отчет за приходите и разходите за миналата 2018 година в пенсионерския клуб “Надежда” пък направи председателката Лиляна Иванчева. 160 са членовете на долнобанската пенсионерска организация, от които само четирима са представителите на силния пол. Традиционно община Долна баня е подпомогнала финансово дейността на клуба със субсидия от 1000 лева, от членски внос пък са събрани 906 лева.

Годишното отчетно събрание на долнобанските пенсионери завърши с поздравление и добри думи към всички и най-вече към председателката на клуб “Надежда” Атанаска Лазарова от бившата начална учителка, нейна колежка и първа учителка Добринка Гаджанова, която й подари и букет цветя, а пък местната поетеса Лиляна Иванчева прочете своето емблематично стихотворение за родната Долна баня.

Присъстващите на събранието бяха почерпени с кафе, безалкохолни напитки и с по един голям шоколад.